Menu
Recept

Krämig jordärtskocksdipp / crème

Här kommer ett recept på läcker jordärtskockscréme. 🤤 Så gott som tillbehör till grillat, dipp till grönsaker, spread till nybakat bröd eller knäckebröd. 🌱 Jordärtskockan tillagas i fryst skick, du slipper skala och skiva. 👌🏻

Innehåll:
1 kg Magnihill jordärtskocka skivad svensk KRAV (art.nr 33791)
ca 200 gram Magnihill lök gul tärnad (art.nr 33723 KRAV, 32303 konventionell)
3 msk rapsolja, neutral smak
300 gram cream cheese (färskost)
2 msk citronsaft
salt & peppar

Gör så här:
Värm en rymlig stekpanna med olja och fräs den frysta tärnade gula löken i 10 minuter, utan att ta färg. Tillsätt de frysta jordärtskocksskivorna och låt steka ihop i ca 15 minuter tills allt mjuknat.

Låt svalna! Mixa röran slät med stavmixer eller matberedare, blanda ner cream cheese och citronsaft till en fluffig, jämn dip / crème. Smaka av med salt och peppar. 🌱