Menu
Konsument / Nyheter / Storhushåll & Industri

Laga rätt, maxa näringen!

Magnihill eko ekologiska ärter Vi vill tipsa om en bra artikel från Råd&Rön om hur man lagar rätt för att få ut maximalt av näringen i maten.
Djupfryst är färskare än färskt i många fall, men viktigt att tänka på är att man inte ska koka grönsakerna i för mycket vatten eller under för lång tid – det bryter nämligen ned näringsämnena.

Vad är fördelarna med djupfryst?

Djupfrysning är den mest skonsamma metoden för att förlänga hållbarheten hos livsmedel. Smak, lukt, konsistens och, inte minst, näringsvärde bevaras på ett överlägset sätt genom att råvaran fryses in i det ögonblick när den är som bäst.
Färskheten och kvaliteten hos en råvara avtar med tiden på grund av naturliga nedbrytningsprocesser. För icke-frysta produkter innebär det att kvaliteten försämras snabbt, ibland på bara några dagar.

Djupfrysning är ett effektivt sätt att bromsa denna nedbrytning. Vid infrysningen låses kvaliteten in och ”tiden stannar”. Du kan efter många månader plocka fram en produkt ur frysen och den håller samma höga kvalitet som i det ögonblick den frystes in.

Ett exempel är våra ekologiska ärter. De odlas i Skåne och Halland i ett nära samarbete med oss på Magnihill. För att få fram de bästa ärterna väljer vi frösorterna med omsorg och odlar bara ärter på samma åker vart 7:e år. De skördas exakt den dag de fått den rätta sötman under juli-augusti. Bara några timmar efter skörd är de sköljda, rensade och frysta.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta, rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

Läs mer om varför du bör välja ekologiskt och djupfryst här.