Menu
Konsument / Media / Nyheter / Storhushåll & Industri

Ekomatslingan 2017

Igår var Magnihill på Ekomatsligan och debatterade om svekologiskt! 

Lund vann det nyinstiftade Svekomatspriset, med högst andel svekologiska inköp 2016. Nästan hälften av de totala inköpen i Lund, 45 procent, var svenska och ekologiska under 2016. 

Civiliminister Ardalan Shekarabi (syns nedan med Wiveca) hade fullt upp med att dela ut diplom till 60 kommuner, landsting och regioner på årets Ekomatsligan i Stockholm. Vinnare blev, för tredje året i rad, Vellinge kommun med fantastiska 80 % ekologiska inköp 2016. 
Skåne dominerade toppen i årets Ekomatsliga. Vellinge vann, Lund kom två och Malmö trea tillsammans med Örebro kommun. Region Skåne blev årets bästa ekolän, med 39 % ekologiska inköp. Region Kronoberg vann landstingsligan med 54 % ekologiska inköp. Oxelösunds kommun blev årets raket, de ökade sina ekologiska inköp med otroliga 135 % under 2016. 

Magnihills VD Wiveca Almgren med Ardalan Shekarabi, Civilminister, på Ekomatslingan! ✌ #svelogiskt #byttilleko #magnihill #ekologiskt #ekomatsligan