Menu
Konsument / Nyheter

Nyhet! Ekologisk Majs 350 gram

Förutom Mango EKO har vi även utökat vårt butikssortiment till konsument (se hela sortimentet här) med ekologisk Majs KRAV-märkt i 350g påse.

Majs (Zea mays) är en ettårig, upp till 6 meter hög, art i familjen gräs. Den odlas i de flesta delar av världen och är näst efter vete och ris den viktigaste grödan. Det är en mycket gammal kulturväxt som kom till Europa med Christofer Columbus på 1400-talet.

Vår majs odlas med omtanke och är av en sort som ger den bästa kvalitén av jämna guldgula majskorn och med en solmogen söt smak.
Majsen skördas maskinellt och transporteras direkt till fabriken. Där tar man av kornen från majskolven, kokar och fryser snabbt ner majsen för att bibehålla den högsta kvalitén.

Med full spårbarhet kan vi följa råvarans väg från frö till färdig fryst produkt.
Majskolven som är kvar används till djurfoder, bränsle eller till biogas. Inget går till spillo.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta, rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

Packad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Tillberedning:

Häll de frysta majskornen i kokande lättsaltat vatten. Koka upp och låt sjuda i 1 minut. Goda att använda i sallader, soppor, gratänger eller som tillbehör.

Recept:

Tina majs (ca 1 timme i rumstemperatur). Smaksätt med hackad chili, röd tärnad paprika och hackad färsk eller torkad koriander.