Menu
Konsument / Nyheter

Nyhet! Ekologisk Mango 225 gram

Nu utökar vi vårt butikssortiment och lanserar ekologisk Mango i bit, 225 g påse. (Ni ser hela vårt ekologiska sortiment till konsument här)

Mango (Mangifera indica) är en växtart i familjen sumakväxter. Den odlad i de flesta av världens varma och tropiska regioner och man började att odla den för ca 4000 år sedan.
Idag är mango en av de mest populära tropiska frukterna. Det finns många olika sorter och de varierar i form, smak och konsistens.

Vår mango odlas med omtanke och är av en sort som ger en jämn fin gul färg, mjuk konsistens och en solmogen söt smak.
Den solmogna mangon skördas för hand, kvalitetskontrolleras och transporteras direkt till produktionsanläggningen där den skalas, snittas och fryses in. Därefter fraktas den djupfryst till oss med båt för att kontrolleras och packas i påse.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

Packad i Sverige av Magnihill AB, Mörarp, Skåne. 
Länk till Dabas / produktblad / information om ursprung

Tillberedning:

Goda att ätas som de är, i juice, chutney till frukosten, i smoothies eller desserter.

Recept från vår receptsamling:

Havtorn & Mango smoothie
Mangoglass