Menu
Magnihill / Nyheter

Offentlig sektor driver utvecklingen

Tidigare i våras, i början av pandemin, när Magnihill tappade stora delar av sin försäljning vädjade vi tillsammans med andra småskaliga livsmedelsproducenter om att få hjälp med att nå ut till konsumenterna, till dagligvaruhandeln och de stora butikerna.

Men hjälpen blev knapp och det har gått långsamt att komma ut i butikerna.

Dagens industri har gjort ett reportage om Magnihill och intervjuat ägarna Wiveca och Fredrik Almgren.

Wiveca Almgren

Magnihill har kämpat på i krisen, vi har inte gjort några permitteringar trots att försäljningen har minskat drastiskt. Vi bedömer att omsättningen i år minskar med 20 till 30 procent.
Nu har det glädjande nog börjat återhämta sig, sakta men säkert, och det som driver utvecklingen är offentlig sektor.

”Många kommuner har satt upp tydliga mål kring hur skolor och vårdinrättningar ska äta mer hälsosam mat. Då händer verkligen något!”

Wiveca Almgren, vd & ägare

Att Magnihill är en liten småskalig producent och har Europas minsta fryserier är något som Wiveca envist har försökt att göra till en fördel.

”Eftersom det mesta i vår bransch handlar om stora volymer och pris ser det tråkigt ut i frysdiskarna och produkterna är heller inte av toppkvalitet. Som en liten spelare kan vi vårda råvaran bättre men också producera mindre serier.”

Wiveca Almgren, VD & ägare

Läs hela artikeln om Magnihill och hur Coronapandemin har påverkat företaget hos Dagens Industri: ”Frysta marknaden tinar upp, det har varit brutalt.”