Menu
Magnihill / Nyheter

Spara & slösa på Sofiero Slott

Sofiero Slott i Helsingborg pågår just nu ”Sensommarens goda” som pågår fram till den 4 september 2022 där Magnihill är med och sponsrar med säsongens rotfrukter och bär. Utställningen är uppdukad mitt i slottsparken och är ett samarbete med Sofiero Slott, Magnihill, Louise Bondebjer och Johanna Bank.

Louise Bondebjer är matstylist, matkreatör och kokboksförfattare som gett ut böckerna Skafferi (2017) och Svenska klassiker (2020). Tillsammans med blomsterodlaren, kreatören och illustratören Johanna Bank hölls två workshops i söndags med fokus på mat och blomster efter årstiden.

Magnihill sponsrade med grönsaker och bär till workshopen med fokus på mat. Vi slog oss ner till bords i det kungliga Vinhuset och bjöds på smakprov på sensommarens goda smaker. Nybakade scones med sylt på blåbär, hallon, björnbär och aroniabär från Magnihill.

Under workshopen diskuterade vi hållbarhet, matsvinn och att leva i säsong. Det blev många goda samtal om hur frysen kan bidra till att vi har säsong året om och intressanta samtal om våra nordiska superbär Aronia och Havtorn. Vi pratade också om hur viktigt det är att konsumenter fortsätter efterfråga svensk mat som är odlad och producerad i Sverige.

I utställningen Spara på Sofiero Slott kan man fram till den 4 september 2022 se Magnihills produkter vackert uppdukade i slottsparken. Här ser ni bland annat picklad sockerbeta, marinerade morötter och sylter med smak av blåbär, aroniabär och lingon.