Menu
Recept

Så lagar du vår brysselkål till jul

Nu närmar sig julen och en grönsak som ofta serveras på julbordet är brysselkål. Förutom att koka brysselkål är den även god att steka eller ugnsrosta. Brysselkål passar även bra i stuvningar och grytor eller som sidorätt till både kött, fisk och fågel. Ett enkelt men väldigt uppskattat tillbehör till måltiden!

Vår lösfrysta brysselkål (art.nr. 32005) är blancherad och skördas när den är som bäst och fryses direkt efter skörden.

Koka: Häll fryst brysselkål i kokande vatten. Koka upp och låt sjuda i 3-4 min.

I ugn: Värm ugnen till 200°. Tina brysselkålen något och dela den sedan i mitten. Lägg i en ugnsform ringla över olivolja, vitlök och kryddor. Baka mitt i ugnen i ca 20 min. Ta ut och servera som tillbehör till maten. Det är gott att hyvla lite parmesanost över innan brysselkålen serveras.

I stekpanna: Tina brysselkålen något och dela den sedan. Stek vitlök tillsammans med olivolja, lägg därefter i brysselkålen. Krydda med salt, peppar eller andra kryddor efter smak. Stek på medelhög värme tills brysselkålen fått färg. Det är gott att hyvla lite parmesanost över innan den serveras som tillbehör till maten.