Recept på en rustik och färgglad pumpa- & morotssoppa gjord på vår tärnade pumpa och tärnade morötter. Perfekt till Halloween!
Ingredienser till 10 portioner
1000 g Magnihill pumpa tärnad (art.nr 33797 KRAV)
1000 g Magnihill morot tärnad KRAV (33704 KRAV, 33101 konventionell)
4-6 tsk Magnihill vitlök hackad EKO (33904 EKO)
300 g ekologisk rödlök
6 msk riven ingefära
6 tsk mald spiskummin
Lite riven muskotnöt
3 liter grönsaksbuljong
2 lime
4 tsk havssalt
Nymald peppar
Dekoration
200 g pumpakärnor (rostade och lättsaltade)
Magnihill purjolök tärnad (art.nr 33716 KRAV)
Ev. lite vispgrädde på toppen
Gör så här
Tillagning i ugn: Sätt ugnen på 200°C. Pensla en långpanna med olivolja.
Lägg lök i ena sidan av långpannan och blanda den med spiskummin. Lägg pumpa och morötter i den andra sidan och lägg hackad vitlök ovanpå. Sätt långpannan i ugnen i ca 30 minuter. Rör efterhand så att pumpa och morötter inte blir brända. Häll sedan de ugnstekta grönsakerna i en gryta och tillsätt ingefära samt riven muskotnöt.
Tillagning i gryta: Fräs den frysta löken, vitlök och rödlök i lite olivolja tillsammans med spiskummin. Häll sedan i den frysta pumpan och morötterna. Tillsätt ingefära samt riven muskotnöt.
Sätt spisen på låg värme och häll på grönsaksbuljong. Värm upp soppan och låt den koka i ca 20 min. Låt svalna lite. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt mer spiskummin, salt och peppar.
Rosta pumpakärnorna med havssalt på en het och torr stekpanna tills de hoppar.
Häll soppan i tallrik, dekorera med vispgrädde, purjolök och rostade pumpakärnor.