Menu
Konsument / Nyheter / Recept / StorhushÄll & Industri

Internationella morotsdagen


I dag den 4 april Ă€r det internationella morotsdagen! đŸ„• Vi har mĂ„nga varianter i vĂ„rt sortiment av denna goda, smakrika och populĂ€ra rotfrukt. Vad sĂ€gs om gul & orange morot i alla dess former, tĂ€rnad, klyftad, strimlad och skivad.

Vi har ocksÄ mÄnga hÀrliga blandningar med morot, se nÄgra exempel bland bilderna ovan. FrÄn vÀnster: 33736 Bukettgrönsaker KRAV, 33733 Morotsmix klyftor KRAV, 33735 Rotfrukter rustika KRAV, 33730 Rotfruktsmix tÀrnad KRAV

Hela vÄrt sortiment finns pÄ www.magnihill.se/sortiment
eller ladda ned vĂ„r sortimentslista hĂ€r: Sortimentslista 2019 đŸ„•đŸŒ±đŸ‡žđŸ‡Ș

Odling & produktion

Allt börjar med ett litet frö 
Varje Är odlas, skördas och levereras flera tusen ton rÄvaror frÄn Magnihills GÄrd. Dessa rÄvaror har alla getts de bÀsta förutsÀttningarna för att motsvara kundens behov och önskemÄl. För att detta ska vara möjligt, vÀljer vi att vara med i processen redan frÄn början. Allt börjar med ett litet frö.

Magnihill har kontraktodlingar i SkÄne, Blekinge, Halland och Danmark för att tÀcka marknadens behov och snabbt kunna anpassa skörden till efterfrÄgan. Vi har vÄr egen maskinpark vilket innebÀr att vi kan assistera odlaren med de delar han eller hon behöver hjÀlp med. FrÄn sÄdd till skörd.


som drivs upp till en fĂ€rdig grönsak och förĂ€dlas efter noggrant urval pĂ„ Magnihill. Innan vi skriver kontrakt med en odlare tar vi jordprover och gör analyser för att kunna driva skörden mot optimala förhĂ„llanden och högsta kvalitet. Dessa analyser genomförs sedan löpande under kontraktstiden, vilket innebĂ€r stora fördelar för odlaren. Odlaren fĂ„r efter analys papper pĂ„ att jorden inte innehĂ„ller för höga halter av exempelvis nitrater. Vi vĂ€ljer ocksĂ„ att vara med i urvalsprocessen kring vilket frö som passar jorden bĂ€st. Dessa fröer köps in via Magnihill. Genom detta kvalitetsarbete Ă€r vĂ„ra produkter spĂ„rbara Ă€nda tillbaka till fröets ursprung.

Magnihill stÄr för transporten mellan odlaren och Magnihill. DÄ rÄvaran levererats till Magnihill gÄr den igenom ett antal steg och kvalitetskontroller; invÀgning och storlekskontroll, stenavskiljare, tvÀtt och eventuell skalning, blanchering, tÀrning, metalldetektering och infrysning. Hela tiden bevakas förÀdlingsprocessen av vana ögon och löpande manuella kontroller. Efter detta packas och mÀrks varan upp för förvaring i fryslager eller leverans direkt till vÄra kunder.

Recept inspiration

Morotssoppa med persilje- & vitlöksolja av Torbjörn Lagmark
Orange & gula morötter i honung dijon marinad
Orientalisk pumpa & morotssoppa
Apelsin & timjan marinerade morötter
Matigt rotfruktsbröd
Smörslungad morotsmix