Menu
Konsument / Nyheter / Recept / Storhushåll & Industri

Orientalisk pumpa & morotssoppa

Här kommer ett recept på god och färgglad orientalisk pumpa & morotssoppa gjord på Magnihills tärnade pumpa och tärnade morötter. Perfekt till Halloween!

Ingredienser till 10-12 portioner:

1000 g Magnihill ekologisk pumpa tärnad, art.nr: 33797
1000 g Magnihill ekologisk morot tärnad, art.nr: 33704
6 klyftor Magnihill vitlök klyftad, art.nr: 32309
300 g ekologisk rödlök
6 msk färskriven ingefära
6 tsk mald spiskummin
Lite riven muskotnöt
3 liter grönsaksbuljong
2 lime
4 tsk havssalt
Nymald peppar

Dekoration:

200 g pumpakärnor (rostade och lättsaltade)
Magnihill purjolök, art.nr: 33716
Ev. lite vispgrädde på toppen

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Pensla en braspanna med olivolja. Lägg lök i ena sidan av braspannan och blanda den med spiskummin. Lägg pumpa och morötter i den andra sidan och lägg hela vitlöksklyftor ovanpå. Sätt braspannan i ugnen i ca 30 minuter. Rör efterhand, så pumpa och morötter inte blir brända.

Häll sedan de ugnstekta grönsakerna i en gryta och tillsätt ingefära samt riven muskotnöt. Sätt spisen på låg värme och häll på grönsaksbuljong . Värm upp soppan och låt den svalna lite. Mixa soppan direkt i grytan med en stavmixer. Smaka av med limesaft och tillsätt eventuellt mer spiskummin, salt och peppar.

Rosta pumpakärnorna med havssalt på en het och torr stekpanna tills de hoppar. Häll soppan i tallrik, dekorera med vispgrädde, purjolök och rostade pumpakärnor.

Smaklig spis!