Menu
Nyheter / Storhushåll & Industri

Ekologisk recepttävling: Semifinalister

Stort grattis till alla semifinalister i vår ekologiska recepttävling! ⭐️ Vinnarna presenteras på fredag den 22/1. ⭐️ Tack för alla fantastiska bidrag! 

Grattis till:

⭐️ Joacim Skyllerman och Anette Karlsson, Tiundaskolan Uppsala Kommun
– Het rotfruktssoppa toppad med sidfläsk samt örtolja och friterad polkabeta
– Rödbetsspäckad hönsfärsrulle med blomkålspuré samt lingonsky
– Glassdröm med salt kolasås, solrosfrön och hallon-lakrismaränger
 
⭐️ Farida Kowrian och Maria Eriksson, Domarringens skola Uppsala Kommun
– Krämig rotfruktssoppa med lime och ingefära
– Kryddiga drumsticks med frukt-och bärsalsa
– Pannacotta med gulbeta och svartvinbärstopping
 
⭐️ Tilda Stenvi och Marcus Ehrnvall, Rosendalsgymnasiet Uppsala Kommun
– Gulbetssoppa med vispad pepparrotskräm och rucolaolja
– Rotfruktsbiffar med gråärter. Serveras med potatis- och blomkålspuré, gröna ärter och brynt smör
– Färskostkräm med svartvinbärskompott, brynta grahamssmulor och rostad vit choklad
 
⭐️ Sebastian Olsson och Fredrik Nilsson, Dalboskolan Vänersborgs kommun
– Jordärtskockssoppa med chilirostade frön & grönkålspesto
– Rågbakad fisk med ärthummus och rostade grönsaker
– Kesokaka med vispad cremefraiche, honungssyltade björnbär och fiberhavrecrunch
 
⭐️ Lovisa Nord Axelsson och Oskar Almgren, Tiundaskolan Uppsala kommun
– Blomkålssoppa med syrade kantareller, baconströssel och hembakat knäckebröd
– Panerad torsk med rustika rotfruktspommes, krispig kålsallad, friterad padron och ärtmajonäs
– Hallonsemifreddo med saltkolasås, havrekrisp och chokladjord
🌱