Vi tackar för alla fantastiska bidrag till vår ekologiska recepttävling! Så många kreativa och inspirerande ekologiska recept vi har fått ta del av.
Juryn har bedömt och poängsatt varje recept efter ett antal bedömningskriterier såsom:
- Presentation/utseende (Aptitretande, läcker och tilltalande anrättning)
- Kreativitet (innovativt, nytänkande, intresseväckande, spännande)
- Receptskrivning (snygg uppställning, rätt beskrivning, rätt ordval, riktig kommunikation till gästen/läsaren och korrekt mix av ekologiska ”måste” produkter)
- Näringsriktighet (rätt sammansatt enligt svenska näringsrekommendationer SNR för rätt målgrupp enligt kriterierna)
1:a plats med 95 poäng av 100
Tilda Stenvi och Marcus Ehrnvall, Rosendalsgymnasiet Uppsala Kommun

- Gulbetssoppa med vispad pepparrotskräm och ruccolaolja. – klicka här för recept.
- Rotfruktsbiffar med gråärter. Serveras med potatis- och blomkålspuré, gröna ärter och brynt smör. – klicka här för recept.
- Färskostkräm med svartvinbärskompott, brynta grahamssmulor och rostad vit choklad. – klicka här för recept

Juryns motivering:
Vinnarna av Magnihills ekologiska tävling har i hård och jämn konkurrens, med utmärkt sinne för nutida skolmat, skapat välbalanserade vegetariska rätter och på ett förträffligt sätt tillvaratagit de olika ekologiska ingredienserna. Pricken över i:et var desserten som gjorde att det vattnades i munnen.
Varje bidrag hade skapats i harmonisk samhörighet mellan rättens olika komponenter. De är moderna, innehåller nytänkande och är vackra att se på. Tillsammans gav de högsta poäng som blev utslagsgivande för resultatet.
2:a plats med 94,5 poäng av 100
Joacim Skyllerman och Anette Karlsson, Tiundaskolan Uppsala Kommun
- Het rotfruktssoppa toppad med sidfläsk samt örtolja och friterad polkabeta
- Rödbetsspäckad hönsfärsrulle med blomkålspuré samt lingonsky
- Glassdröm med salt kolasås, solrosfrön och hallon-lakrismaränger
3:e plats med 93,8 poäng av 100
Farida Kowrian och Maria Eriksson, Domarringens skola Uppsala Kommun
- Krämig rotfruktssoppa med lime och ingefära
- Kryddiga drumsticks med frukt-och bärsalsa
- Pannacotta med gulbeta och svartvinbärstopping
Delad 4:e plats med 93 poäng vardera av 100:
Sebastian Olsson och Fredrik Nilsson, Dalboskolan Vänersborgs kommun
- Jordärtskockssoppa med chilirostade frön & grönkålspesto
- Rågbakad fisk med ärthummus och rostade grönsaker
- Kesokaka med vispad cremefraiche, honungssyltade björnbär och fiberhavrecrunch
Lovisa Nord Axelsson och Oskar Almgren, Tiundaskolan Uppsala kommun
- Blomkålssoppa med syrade kantareller, baconströssel och hembakat knäckebröd
- Panerad torsk med rustika rotfruktspommes, krispig kålsallad, friterad padron och ärtmajonäs
- Hallonsemifreddo med saltkolasås, havrekrisp och chokladjord