Vår rabarber skördas när den är som bäst, skivas och fryses direkt efter skörd. Vid infrysning av nyskördade råvaror bevarar vi såväl alla näringsämnen som allt det goda. Detta gör att vi kan erbjuda ett ”färskt” utbud av grönsaker, bär och frukt – året runt!
Här kommer ett läskande recept gjord på våra frysta rabarber. Ett recept på härlig rabarberlemonad som passar perfekt till sommarens alla kalas.
Innehåll till ca 3 liter
1,5 kg Magnihill rabarber (art.nr 33622 KRAV, art.nr 33206 konventionell)
1 vaniljstång
2 liter vatten
0,5 msk citronsyra
0,5 tsk natriumbensoat
8 dl strösocker
2 dl färskpressad citronjuice
Gör så här
Lägg den frysta rabarbern i en rymlig kastrull tillsammans med urskrapad vaniljstång. Koka upp vattnet och häll över. Rör ner citronsyra och natriumbensoat. Låt stå övertäckt i kylskåp i ca 2 dygn. Rör om då och då.
Sila vätskan separat, rör ner strösocker och citronjuice. Låt stå tills sockret lösts upp och rör sedan om.
Häll upp lemonaden på väl rengjorda flaskor. Späd med vatten och is vid servering.
Recept i samarbete med Louise Bondebjer.