Menu
Nyheter / Recept

Nytt recept: Sallad med rostad haricot verts, broccoli, gulbeta och potatis

Recept på en härlig fräsch sallad med rostade grönsaker toppade med hyvlad parmesan. Salladen är god att servera som vegetarisk sallad, servera på buffé eller som tillbehör till kött och fisk. Vi önskar er en trevlig Valborg!

10 portioner

800 g Magnihill haricot verts (art.nr 33718 KRAV, 318010 konventionell)
800 g Magnihill gulbeta svensk klyftad KRAV (art.nr 33797)
800 g Magnihill broccoli (art.nr 33716 KRAV, 170919 KRAV, 31605 konventionell)
800 g Magnihill potatis skivad svensk KRAV (art.nr 33802)
ca 4 dl olivolja
5 kvistar färsk rosmarin
200 g hjärtsallad
flingsalt

Brynt-smör-dressing
200 g smör
3 msk olivolja
0,5 st citron, saft och ev finrivet skal
salt & peppar

Topping
150 g parmesan
2 dl rostade pumpakärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 225°C varmluftsugn. Lägg de frysta gulbetorna på en ugnsplåt, ringla olivolja över och rosta i ugn i ca 15 minuter. Ta sedan ut plåten och lägg gulbetorna i en rad, komplettera med en rad frysta haricot verts, en rad broccoli och en rad med potatisskivor. Ringla olivolja och flingsalt över samt drössla färsk rosmarin över.

Rosta i mitten av ugnen tills de börjar få färg, ca 20 minuter. Låt svalna på plåten. Under tiden – lägg smöret i en kastrull och låt bryna till brunt och nötig doft i ca 10 minuter. Tillsätt olivolja, citronsaft/skal och smaka av med salt och peppar.

Servering

Skölj salladsbladen och lägg på ett vackert fat, lägg upp ljumma grönsaker och toppa med hyvlad parmesan och pumpakärnor.

Recept framtaget i samarbete med Louise Bondebjer