Menu
Magnihill / Nyheter

Äntligen EKO-september och rotfruktssäsong!

Äntligen EKO-september och rotfruktssäsong! Den här veckan producerar vi nyskördade ekologiska morötter från Widegrens Gård på Gotland. Ekologiska morötter som skördas när de är som bäst och fryses ned för att bevara näringsämnen, vitaminer och inte minst för  att behålla den goda smaken. Djupfrysning är en skonsam metod som ger lång hållbarhet på ekologiska grönsaker, frukter och bär. Det är alltid säsong i frysen!

Fem skäl till att välja ekologiskt

Renare miljö: Ekologisk mat produceras utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Det ger oss renare vatten, bördigare jordar och ökad biologisk mångfald.

Bättre hälsa: Naturliga råvaror innebär att både du som äter produkterna och vi som arbetar med dem slipper utsättas för naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och onödiga tillsatser.

Minskad klimatpåverkan: Vid val av ekologisk mat tar vi ett steg för att minska utsläppen av växthusgaser som i stor utsträckning kommer från fossil energi.

Kvalitet: Råvarorna får växa sig starka utan kemisk hjälp. Råvarorna är GMO-fria för att minska riskerna för natur och miljö.

Ökad biologisk mångfald: Ekologiska produkter gynnar den biologiska mångfalden så som bin, humlor och andra insekter. 

Läs mer om Magnihills syn på ekologiskt på www.magnihill.se/eko-september eller läs mer om varför du ska välja ekologiskt på EKO-septembers kampanjsida www.heltenkelteko.se 

Foto: Widegrens Gård