Menu
Magnihill / Nyheter

Artikel om Magnihill i tidningen Land: Mer svensk mat på tallriken!

– Vårt mål är att få fler närodlade produkter på tallriken. Det är viktigt att visa hur otroligt viktigt det är med svenskodlat så att ännu fler vågar satsa på det svenska jordbruket. Det börjar alltid hos kunden i butiken och vi märker med Från Sverige för det gör det enkelt att välja i affären, säger Wiveca Almgren.

Alla måste värdera den svenska produktionen betydligt mer, allt från kunder i butiken till politiker. I början av 1990-talet producerade Sveriges bönder 75 % av landets livsmedel, det har minskat till 50 % jämfört med t.ex. 80 % i Finland. 

De senaste åren med torka, bränder och pandemin visar att vi inte värderar vår egen produktion på rätt sätt. Alla måste jobba för att öka förståelsen för hur viktigt det är med en egen matproduktion. Det handlar inte bara om själva maten utan också om arbetskraften och kunskapen i odlingen. 

Läs hela intervjun med Wiveca Almgren, Magnihills VD & ägare i tidningen Land.