Menu
Konsument / Media / Nyheter / Storhushåll & Industri

Våra goda svenska ärter

Ärtor1

Prova våra goda svenska egenproducerade ärter och gör något lite extra med dem. För konsumenter har vi EKOLOGISKA ÄRTER förpackade i 350g och KONVENTIONELLA ÄRTER i 750 g påse. För STORHUSHÅLL och INDUSTRI kunder har vi ärter i allt från säck till 5 kg kartonger.

Ärter är en baljväxt och en utmärkt näringskälla, då den innehåller både viktiga vitaminer och mineraler samtidigt som de är mycket fiberrika. De innehåller alla B-vitaminer utom B12. När du äter ärter får du därför också i dig järn, magnesium, kalk och zink. De är också en utmärkt proteinkälla, som inte minst vegetarianer uppskattar.

Våra ärter odlas i Skåne och Halland i ett nära samarbete med oss på Magnihill. För att få fram de bästa ärterna väljer vi frösorterna med omsorg. De skördas exakt den dag de fått den rätta sötman under juli-augusti. Bara några timmar efter skörd är de sköljda, rensade och frysta.

Färska råvaror är känsliga och kan lätt skadas vid långa transporter. Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig. Nu kan du ha färskfrysta, rensade grönsaker, frukt och bär hemma i frysen hela året. Bekvämare kan det inte bli.

magnihill_arter

Exempel på recept med ärter finns i vår receptsamling:

Grön ärtsoppa med kokos/lime
Ärtcreme
Ärthummus
Ärtpesto