Varför ekologiskt?

På Magnihill vill vi samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt. Magnihill satsade på ekologiskt tidigt, redan 1994 KRAV-certifierades hela anläggningen.

Idag har vi marknadens bredaste sortiment av ekologiska och KRAV-godkända frysta produkter från växtriket.

Fyra skäl att välja ekologiskt

Miljö

Inga kemiska bekämpningsmedel eller handelsgödsel/gödning gör att den biologiska mångfalden gynnas och skonar vårt grundvatten, sjöar och fisken.

GMO-fritt

Inga GMO produkter (GMO = Genetiskt modifierad organism), pga riskerna för natur och miljö.

Hälsa

Naturliga råvaror innebär att både du som äter produkterna och vi som arbetar med dem slipper utsättas för kemiska bekämpningsmedel och onödiga tillsatser.

Kvalitet

Råvarorna får växa sig starka och goda utan kemisk hjälp. Kvaliteten kontrolleras sedan noga på plats hos oss innan vi packar dem. 

858 åtgärder för mer hållbar mat = 7 stora vinster

När du väljer ekologiskt och KRAV-märkt checkar du av 858 åtgärder för mer hållbar mat. Det är 858 regler som styr hur all ekologisk mat produceras.

Resultatet är sju stora ekovinster som du får på köpet: Biologisk mångfald. Rent vatten. Levande jordar. Inga naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Extra god djuromsorg. Mat utan konstgjorda tillsatser – som alltid är kontrollerad.

Läs mer om ekovinsterna på Helt enkelt EKO