Menu
Magnihill / Nyheter

Magnihill vill inspirera till att odla mer i Sverige

Från frö till färdig fryst produkt…

Arbetet på Magnihill börjar inte med att ett frö sås, det startar långt tidigare. Magnihill väljer att vara med i hela processen – från valet av frö till odling och packad slutprodukt.

Magnihill har kontraktsodlingar i Skåne, Blekinge, Halland, Gotland och Danmark för att täcka marknadens behov och snabbt kunna anpassa skörden till efterfrågan.

Förutom kontraktsodling har Magnihill nära och långsiktiga samarbeten med utländska producenter och leverantörer. Magnihill importerar bär, frukt och grönsaker där råvaran växer som allra bäst och från de områden som har en hög kvalitet.

Magnihills kärnvärden är nära, äkta och inspirerande.

– Vi bygger långsiktiga samarbeten med våra odlare och producenter, säger Wiveca Almgren, vd på Magnihill. Vi söker efter de godaste sorterna, de gamla bortglömda och ifrågasätter ibland varför vi inte odlar vissa råvaror i Sverige.

Vi vill inspirera till att odla mer här i Sverige och jag tror definitivt att vi närmar oss en punkt då gästerna på restaurangen och konsumenten i butiken börjar värdera ursprung och kvalité inte bara pris.

Djupfrysta produkter är hållbara produkter.

På Magnihill skalas och sorteras grönsakerna minutiöst och allt tas tillvara oavsett utseende.

– Krokiga morötter fungerar lika bra att frysa som de raka, säger Wiveca. Det bästa med djupfryst är att råvaran liksom sover i frysen och vaknar till liv i sitt allra bästa skick när den tillagas.

En viktig del i vårt arbete på Magnihill är att samverka med naturen och värna om vår miljö för generationer framåt.

Ladda ned 100% svenskt sortimentslista

Nu finns en sortimentslista på produkter som är 100% svenska och därmed ”Från Sverige”-märkta.

Sortimentslistan finns att ladda ned här