Menu

Våra ärter odlas i Skåne och Halland i ett nära samarbete med oss på Magnihill. För att få fram de bästa ärterna väljer vi frösorterna med omsorg och odlar bara ärter på samma åker vart 7:e år. De skördas exakt den dag de fått den rätta sötman under juli-augusti. Bara några timmar efter skörd är de sköljda, rensade och frysta.

Klimatsmarta svenska gröna ärter

Ärter är en baljväxt och en utmärkt näringskälla, då den innehåller både viktiga vitaminer och mineraler.  De utgör också en bra proteinkälla, som inte minst vegetarianer uppskattar.

Tillaga en härlig grön ärtsoppa eller gör en grön klimatsmart ärtpuré som tillbehör till fisk eller tacos. Det är ett klimatsmart val att byta ut avokadon i guacamole till svenska  gröna ärter från Magnihill – och vill du vara ännu smartare byter du ut nötfärsen till kycklingfärs eller ännu bättre vegofärs.

Recept:

Klimatsmart ärtguacamole 
Grön ärtsoppa
Grön ärtsoppa med kokos