Menu
Nyheter / Storhushåll & Industri

Vegetarisk ekologisk pytt i panna : Pyttrotfrukter svenska KRAV

Vegetarisk pytt i panna. Pyttrotfrukter KRAV producerade av Magnihill

Magnihill vill inspirera till att odla mer här i Sverige. Vi tror att gästerna i restaurangen och konsumenten i butiken värderar ursprung och kvalité – inte bara pris. 

Därför har vi tagit fram en vegetarisk pytt i panna med svenska och ekologiska rotfrukter. Pyttrotfrukter KRAV är 100% svenska och innehåller morot, potatis, palsternacka och gulbeta. Alla grönsaker är förvällda och odlade i Sverige av Magnihills utvalda odlare.

Servering & recept

Laga en smakrik vegetarisk klimatsmart pytt i panna på bara några minuter! Tillagas med fördel direkt från djupfryst. Värm upp lite vegetabilisk olja eller smör i en wok/stekpanna, häll i önskad mängd pyttrotfrukter. Woka på medelhög värme, rör om då och då. Tillsätt kryddor efter smak. Pyttrotfrukter fungerar även utmärkt som bas i soppor eller grytor.

Finns att köpa hos:

Martin & Servera – direktlänk till produkt
Menigo Foodservice – direktlänk till produkt
Svensk Cater – direktlänk till produkt

Art.nr 33747 Pyttrotfrukter svenska KRAV – klicka här för produktblad

Vad är så klimatsmart med svenska rotfrukter?

Rotfrukter är det en gröda som inte kräver mycket mark att odla och har mycket låg klimatpåverkan. Väljer du dessutom ekologiska och KRAV-märkta rotfrukter gör du en insats för miljön och den biologiska mångfalden men även för hälsan då råvarorna är odlade utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Läs mer på WWF’s Vegoguide.