Menu
Konsument / Magnihill / Nyheter / Storhushåll & Industri

Magnihill i samarbete med KRAVs Foodtruck

Nu kommer KRAV rullande med en foodtruck, för att bjuda på smakprov av KRAV-märkt mat från svenska producenter, däribland med svenska ekologiska gröna ärter från Magnihill. Foodtrucken kommer att ställas upp på platser där många passerar i Malmö, Uppsala och Stockholm under två veckor, 28 september-9 oktober.

– Vi gör det här för att kunna nå många människor som kanske inte brukar handla KRAV-märkt, för att de ska få en chans att upptäcka och smaka på KRAV-märkt och ekologisk mat. KRAV-märkta livsmedel är de mest hållbara, och KRAV-märket finns på i stort sett alla sorters livsmedel, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

Foodtrucken kommer att fyllas med produkter från Falköpings Mejeri, Frebaco, Magnihill, Svegro och Saltå Kvarn. Av dessa produkter gör kockar i foodtrucken smakportioner med grillost, ärtguacamole på Magnihills ekologiska svenska ärter (recept klicka här), matvete och färska örter, med torkad frukt efteråt.

“Viktigt att vara KRAV-märkt”

I samband med provsmakningen delas rabattkuponger ut kopplade till smakportionerna, och medarbetare på KRAV finns på plats för att prata om KRAV och svara på frågor. Även en del av de deltagande livsmedelsföretagen har personal på plats för att prata med förbipasserande.

Rundturen med foodtrucken ingår i KRAVs höstkampanj Ät bättre i skördetider, som pågår under samma tid. I kampanjen lyfts KRAV-märkta produkter i filmer och annonser i digitala kanaler, på utomhustavlor, i tidningar och på produkter i livsmedelsbutiker tillsammans med kunder.

Foodtrucken kommer att ställas upp utanför köpcentrum, på torg och vid en tågstation, och vara öppen mellan kl 11 och 17 tisdag 28 september – lördag 9 oktober.
Läs mer på KRAV’s hemsida: https://www.krav.se/aktuellt/krav-fyller-foodtruck-med-ekologiska-smakprov/