Menu
Magnihill / Nyheter

Ärtskörden 2020 är igång!

Ärtskörd Magnihill

Ärtskörd Magnihill

Äntligen är ärtskörden igång! Det är årets största händelse på Magnihill, det är alltid spännande när det första lasset med ärter tippas av hos till Magnihill.

Våra ärter odlas i Skåne och Halland i ett nära samarbete mellan odlaren och Magnihill. För att få fram de bästa ärterna väljer vi frösorterna med omsorg och odlar bara ärter på samma åker vart 7:e år. De skördas exakt den dag de fått den rätta sötman under juni-augusti. Bara några timmar efter skörd är de sköljda, rensade och frysta.

Våra råvaror skördas när de är som bäst och fryses direkt efter skörd. Därmed bevarar vi allt det goda och nyttiga hela vägen hem till dig.

Ärtskörd Magnihill

Servering:

Våra ärter tillagas med fördel direkt från frysen. Häll ärterna i kokande vatten och låt sjuda i 1-2 minuter. Tillaga en härlig grön ärtsoppa eller gör en grön klimatsmart ärtpuré / guacamole som tillbehör till fisk eller tacos.

Recept & inspiration:

Klimatsmart guacamole med svenska ärter

Grön ärtsoppa

Ärthummus

Ärtpesto

Ärtcreme